به گزارش خبرگزاری حوزه، در دهه مبارک فجر و ایام برپایی جشنواره فیلم فجر در استان قم و در شبی که فیلم سینمایی "ماجرای نیمروز2: رد خون" بر پرده نقره ای سینمای تربیت اکران شد، فرصتی دست داد تا نظرات و دیدگاه های تنی چند از خبرنگاران و اهالی رسانه قم در خصوص آخرین ساخته محمدحسین مهدویان جویا شویم که در ادامه چکیده این نظرات را ملاحظه می کنید؛
فیلمی قابل تقدیر اما ضعیف تر از ماجرای نیمروز 1
فخرالدین یوسف پور، مدیر سایت خبری تحلیلی تابناک قم ابراز داشت: "ماجرای نیمروز 2، رد خون" قصه همان گروه اطلاعاتی عملیاتی ماجرای نیمروز است که بعد از حدود هفت سال و در بحبوحه تصویب قطعنامه 598 متوجه تحرکاتی در نیروهای منافقین می شوند و با حمله منافقین به خاک ایران و شروع عملیات مرصاد، باقیمانده این گروه وارد معرکه جدیدی میشوند.
وی افزود: در این قسمت هم ما با یک قهرمان روبرو نیستم، چرا که اینجا گروه اطلاعاتی عملیاتی است که درگیر یک نزاع سخت امنیتی میشوند و به درگیری سخت میانجامد؛ به هر صورت تولید و اکران این فیلم در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در جشنواره ای که نام و عنوان فجر را با خود یدک می کشد، اتفاق خوب و مبارکی است، با این وجود طبعاً این اثر نیز مثل دیگر آثار دارای نقاط قوت و ضعفی است.
این فعال رسانه ای همچنین ادامه داد: به نظر بنده، محمد حسین مهدویان، کارگردان این فیلم در مجموع در به تصویر کشیدن بخش کوچکی از جنایات منافین به ویژه در عملیات مرصاد موفق بوده اما این فیلم بر خلاف ماجرای نیمروز1 که ریتمی تند و درست داشت، دارای یک سری سکانس های اضافی و کسل کننده است که به وضوح در سالن سینما از ری اکشن تماشاچیان می توان آن را مشاهده کرد.
وی گفت: در یک کلام رد خون از ماجرای نیمروز 1 بسیار ضعیف تر است و لذا شخصاً معتقدم ای کاش مهدویان با رد خون، طعم شیرین و دلچسب ماجرای نیمروز1 را در کام و ذائقه مخاطب، این چنین تلخ نمی کرد!
ریتم کُند و عدم یکدستی بازی ها؛ نقطه ضعف فیلم
راحله روشن، خبرنگار خبرگزاری تسنیم نیز با بیان این که در کل این فیلم در مقایسه با اثر قبلی با همین نام، امتیاز چندان بالایی را دریافت نمی کند، ابراز داشت: از جمله نقاط ضعف فیلم به نظر بنده، یکی بحث گریم های افراد است و دیگری بازی ها که چنان شاخص و گاه یکدست هم نبود، ضمن آن که ریتم فیلم کند به نظر می رسید.
وی افزود: بر خلاف انتظارم فیلم نامه چندان قوی نبود و البته برخی سکانس های درخشان داشت به ویژه آن جا که حال و هوای اثر بیشتر به مستند نزدیک می شد، ضمن آن که طراحی صحنه و جلوه های ویژه نیز در مجموع قابل قبول بود.
اثری موفق در نشان دادن پلیدی منافقین
محمدرضا قربان زاده، مدیر خبرگزاری آریا در قم نیز بیان داشت: ظالم و جنایتکار بودن، خیانت به ملت و تشنه قدرت بودن، ویژگی مشترک صدام و مسعود رجوی است که در فیلم ماجرای نیمروز 2 به خوبی نمایش داده می شود.
وی افزود: «خشونتورزی»، «التقاط ایدئولوژیک»، «ماجراجویی»، «افراطگری» و «تقدیس تشکیلات» توسط منافقین به زیبایی در فیلم به تصویر کشیده شده است.
این فعال رسانه ای همچنین با اشاره به فیلم نامه حرفه ای، بازیگران توانمند و طراحی صحنه قوی فیلم رد خون گفت:این اثر مخاطب جوانش را به خوبی در فضای دهه 60 قرار می دهد، ضمن آن که صحنه هایی چون نماز جماعت خواندن، نام بردن از پیامبر(ص) و...، فریب و ظاهرسازی این گروهک را یادآور می شود و از این حیث این مساله ضرورت هوشیاری جامعه به این مباحث را متذکر می شود به خصوص این فرمایش مهم و کلیدی رهبر معظم انقلاب که فرمودند مراقب باشیم، جای شهید و جلاد دهه 60 عوض نشود.
عقبگردی در قیاس با نمونه شماره یک
وجیهه غلامحسین زاده ، خبرنگار روزنامه همشهری نیز این گونه به بیان نظر خویش راجع به این فیلم پرداخت و تصریح کرد: اگر ماجرای نیمروز 2 را بدون در نظر داشتن پیشینه مهدویان و کارنامه سه اثر قبلی وی بسنجیم، می توانیم این پیش بینی را داشته باشیم که مخاطبان همه بعد از تماشای این فیلم از سینما راضی بیرون آمده و دو ساعت یک اثر خوب را تماشا کرده اند، اما ما مهدویان را میشناسیم و سه اثر قبلی او را دیده ایم و لذا با این اوصاف می توانیم بگوییم که ماجرای نیمروز 2 یک عقب گرد برای مهدویان به حساب می آید.
وی افزود: فیلمنامه در ابتدای فیلم مخاطب را به خود جذب نمی کند و مخاطب باید تلاش کند تا خودش را به قصه درگیرکند و این اتفاق تقریباً نیم ساعت ابتدایی فیلم زمان می برد؛ همچنین شخصی سازی و ماجرای روایت یک زن پیوسته به منافقین اصل مطلب است و روایت یک ماجرای تاریخی تقریبا در حاشیه قرار گرفته است چیزی که اتفاقاً در ماجرای نیمروز 1 به بهترین شکل روایت شده بود
ضعف مشهود فیلمنامه در عین ارتقای سطح کارگردانی
غلامحسین زاده با بیان این که بزرگترین نقطه ضعف فیلم مربوط به فیلمنامه آن است، گفت: با این حال، رد خون یک نمایش خوب و نزدیک به واقعیت از دهه شصت است، طراحی های صحنه و لباس عالی است و انگار درست مخاطب را به دهه 60 برده است. نکته حایز اهمیت دیگر هم این که کارگردانی مهدویان در این فیلم هم در حال رشد است اما مشکل اصلی این است که پاشنه آشیلی به نام فیلمنامه بسیاری از این نکات مثبت را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
همچنان خاطره بازی با ریتم تند و نفسگیر قسمت اول
محمد مهدی عنایت پور، خبرنگار و مسئول سایت شهر بیست نیز بیان داشت: قضاوت ما از فیلم بر مبنای دومعیار هست، به این معنا که اگر فیلم را در قیاس با سایر آثار سینمای ایران بسنجیم باید به شجاعت و جسارت مهدویان برای به تصویر کشیدن بخش هایی از جنایتهای خونبار منافقین خداقوت بگوییم اما اگر این فیلم را در قیاس با ماجرای نیمروز 1 بسنجیم، با فیلمی مواجه هستیم که چندان در حد و اندازه شماره یک خود نیست.
وی افزود: این فیلم دارای تمرکز داستانی مثل ماجرای نیمروز یک نیست و به نوعی در تصویرسازی واقعه و خلق درام داستان، دچار مشکل است ، ضمن آن که به هیچ عنوان ریتم تند و نفسگیر ماجرای نیمروز یک را ندارد.
عنایت پور همچنین با اشاره به این که به نظر میرسد سطح کیفی بازی بازیگران به جز جواد عزتی که از ماجرای نیمروز یک هم بهتر ظاهر شده، نزول پیدا کرده است، اظهار داشت: فیلم جدید مهدویان در قیاس با سایر آثار جشنواره، اثر مطلوبی به شمار می رود اما در قیاس با ماجرای نیمروز یک ، چندان موفق ظاهر نشده است و لذا به نظرم اگر مهدویان مستندی درباره عملیات مرصاد میساخت، به مراتب شاهد اثر بهتری می بودیم.
گزارش از: سید محمد مهدی موسوی
نظر شما